Έρευνα

Τομείς ερευνητικού έργου

              

1. Μελέτες Επαναξιολόγησης

Διετέλεσα μέλος επιστημονικής ομάδας υπεύθυνης για το σχεδιασμό και την υλοποίηση μελετών επαναξιολόγησης και πιθανής αναθεώρησης της χειρουργικής πρακτικής.

Οι μελέτες αφορούσαν:

  • «Αντιμετώπιση ασθενών στο Τμήμα Επειγόντων»
  • «Σημαντικές, αλλά σπάνιες λοιμώξειςσελήπτες νεφρικών μοσχευμάτων»
  • «Λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομήσεοξείαχολοκυστίτιδα»
  • «Η χρήσηαντισυμφυτικών υλικών»

2. Κλινική Έρευνα

Λόγω της ιδιότητας μου αλλά και των θέσεων στις οποίες υπηρέτησα, η Γενική Χειρουργική αποτέλεσε το αντικείμενο που άσκησα και ασκώ μέχρι σήμερα. Εκτός αυτού έχω ασχοληθεί για πολλά χρόνια με τον τομέα της επείγουσας χειρουργικής και του τραύματος όπως επίσης και με τη χειρουργική στη Μ.Ε.Θ. Η μετεκπαίδευσή μου στο Ηνωμένο Βασίλειο αφορούσε το σύνολο των χειρουργικών παθήσεων του ήπατος, των χοληφόρων και του παγκρέατος.

Το ερευνητικό μου έργο περιγράφεται στις δημοσιευθείσες εργασίες σε διεθνή περιοδικά, στις ανακοινώσεις μου σε διεθνή συνέδρια και σε δημοσιεύσεις των περιλήψεων (abstract) σε διεθνή περιοδικά, όπως επίσης και σε σειρά δημοσιεύσεων σε ελληνικά περιοδικά και ανακοινώσεων σε ελληνικά συνέδρια. Περιλαμβάνονται κλινικοεργαστηριακές, αναδρομικές κλινικές μελέτες, ανασκοπήσεις, αναφορές περιστατικών και σχόλια.

Συγκεκριμένα, δημοσίευσα σειρά άρθρων που αφορούν θέματα χειρουργικής πεπτικού, χειρουργικής ήπατος, χοληφόρων και παγκρέατος, επείγουσας χειρουργικής και εντατικολογίας αλλά και ιατρικής δεοντολογίας.

3. Διδακτορική Διατριβή

Πρόκειται για πρωτοποριακή και συστηματική έρευνα που αφορά ασθενείς με νοσογόνο παχυσαρκία στους οποίους μελετήθηκαν: (α) η έκκριση ορμονών και κυτταροκινών από το λιπώδη ιστό και (β) οι δράσεις της ινσουλίνης στην πρόσληψη της γλυκόζης και στη ροή του αίματος στο μυϊκό και λιπώδη ιστό και στην καταστολή της λιπόλυσης και την κάθαρση των τριγλυκεριδίων στο λιπώδη ιστό.